BOSS opens doors to renewed flagship store on the Champs-ÉlyséesBOSS opens doors to renewed flagship store on the Champs-Élysées

BOSS opens doors to renewed flagship store on the Champs-Élysées

Last weekend, HUGO BOSS unveiled its newly refurbished BOSS flagship store at the heart of the most beautiful avenue in Paris, seven years after its last renovation. During more than seven months of renovation work, the store remained open and was refurbished in four different phases while allowing customers to explore the collections and store as usual.

“Reopening the BOSS store on the Champs-Élysées is a milestone in our retail endeavors. I am very happy with the result, which translates the creative vision of the brand to this location,” says Mark Langer, CEO of HUGO BOSS AG.

With over 1,200 square meters of retail space, the Champs-Élysées store is the largest BOSS flagship store in the world. It is also one of the first of its kind to feature a special interior design concept that seamlessly integrates the online and offline worlds, allowing for new forms of customer interaction. Furniture with interactive features offers customers the chance to discover the complete collection digitally, and inspires them with editorial content.

The open layout of the floors highlights the light materials and colors used, such as a stone floor with a marble effect, light oak wood and white marble platforms. The lighting concept gives the store an even more open look thanks to the numerous skylights and large windows which open up to views of the outside world. Backlit walls add additional light and depth to the space.

The seating was specially developed for the Champs-Élysées store and inspired by the style of Pierre Paulin, the designer behind the decoration of part of the Palais de l’Élysées in the 1970s and 1980s. The color combination of the armchairs and tables, in blue and pink velvet with black and gold contrasting touches, is also unique. Combined with lighter shades, the overall impression accentuates the lounge-like atmosphere.

The most important part of the renovation was the relocation of the staircase to the entrance of the store, making it a central feature, leading to the mezzanine and lower level. This new location gives the store a whole new look, inviting visitors to discover the entirety of the store as soon as they enter.